pátek 2. března 2007

Problémy s nahráváním souborů

Nastavení Javy

Pokud se při nahrávání souborů místo ikony My Computer zobrazí ikona s červeným X, je na vině nejspíš špatně nastavené spouštění java appletů.
Odhlašte se z WebCT a zkuste se znovu přihlásit. Po chvilce se objeví dialogové okno s bezpečnostním varováním. Zatrhněte volbu "Always trust..." a klikněte na tlačítko Run. Pokud se dialog objeví ještě jednou, zopakujte výše uvedené kroky.

Použití WebDAV

Internet Explorer
Pokud vám nejde zprovoznit nahrávání souborů pomocí java appletu, můžete použít jinou možnost. Pokud používáte Internet Explorer, klikněte na actionlink vedle My files a ze zobrazené nabídky vyberte Open as Web folder.
Otevře se okno, do kterého můžete nahrát soubory (např. přetažením myši). Soubory jsou ukádány do složky My files, odkud je můžete používat bez java appletu.

Firefox
Firefox WebDAV standardně nepodporuje. Musíte proto nejdříve nainstalovat rozšíření openwebfolder, které umožňuje otevírat WebDAV složky ve Windows. Pokud máte potřebné rozšíření, klikněte na actionlink a z nabídky vyberte View WebDAV Info.
Zobrazí se okno s adresou složky. Zkopírujte adresu a otevřete ji nejlépe v novém okně (záložce).
Zobrazí se obsah složky, do které však zatím nelze nahrávat. Klikněte v obsahu pravým tlačítkem a z kontextové nabídky vyberte Open As Webfolder.
Zobrazí se přihlašovací dialog, ve kterém zadejte své uživatelské jméno a heslo.

Po ověření se otevře okno, ve kterém můžete provádět běžné operace se soubory.

Žádné komentáře: